ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ЕПИЛОГ: Комесарот го одра Работнички!

ЕПИЛОГ: Комесарот го одра Работнички!

сподели

По натпреварот во рамките на второто коло во тековниот шампионат на Македонија, реагира и канцеларијата на КФСМ, која ги изрече санкциите за пропустите на дел од натпреварите.

Билтен КФСМ

На крајот, откако се сумирани сите забелешки од страна на службените лица, постапено е според правилникот за натпреварување. Најтешко си помина најтрофејната екипа:

Билтен КФСМ

Работнички ќе плати 38.400 денари, МЗТ Скопје и Кожув по 4.000 денари, а Вардар 800 денари во касата на КФСМ. Колку и да звучи помпезно насловот, санкциите се соодветни на она што било сторено и тука нема простор за каков било приговор.