ПОЧЕТНА СВЕТ Еден услов да се доигра НБА сезоната

Еден услов да се доигра НБА сезоната

сподели
Bangkok post

Откажана е лотаријата, драфтот е доведен во прашање. Датумот за изборот на следните играчи кои ќе влезат во најквалитетното светско друштво, е 25-ти јуни. Се зависи од коронавирусот и ширењето на пандемијата во САД.

Комесарот Адам Силвер истакна дека се потребни околу 15.000 тестови за ковид само за играчите и стручните штабови и пропратните неопходни членови на персоналите, а нивната набавка зависи од побарувачката на пазарот.

Планот е НБА сезоната да се доигра во карантински услови во Лас Вегас.