ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Две екстра грчки имиња во новата лига со македонски екипи?

Две екстра грчки имиња во новата лига со македонски екипи?

сподели
ekathimerini.com

Според неофицијални информации до кои дојде порталот basketball.mk, за новата лиаг во која би требало да се натпреваруваат тимови од Македонија, Бугарија, Србија и Грција, ќе се појават два култни грчки колектива.

Станува збор за ПАОК и Арис, соилунските кошаркарски гиганти кои имаат голема традиција и широка публика. Тоа се две екипи кои уживаат огромна поддршка во егејскиот град, престолнината на овој дел од Балканот.