ПОЧЕТНА ЕВРОПА Доминантно реизбран претседателот на Федерацијата

Доминантно реизбран претседателот на Федерацијата

сподели
acb.com

Шпанската кошарка продолжува по истиот пат, откако првиот човек доби поддршка за уште еден четиригодишен мандат. Играчката легенда Хорхе Гарбахоса, останува на кормилото на кошаркарската федерација на Шпанија.

Играчот на Таугрес, Бенетон, Уникаха, Торонто, Химки и Реал Мадрид, добил 92%-та од вкупниот број на гласови, на изборот на кој бил единствениот кандидат. Од 72-ца делегати, 66 гласале „ЗА“, а 6 ливчиња останале празни.