ПОЧЕТНА СВЕТ Чудните достигнувања во серијата меѓу Бостон и Торонто

Чудните достигнувања во серијата меѓу Бостон и Торонто

сподели
Celtics

Селтикс се првата франшиза во историјата на НБА лигата, која победила на четири гостински натпревари во рамките на една серија од доигрувањето.

Ова немаше д абиде чудно, ако сите мечеви не се играа во една сала, во „Дизни“ центарот во Орландо, каде домаќинлукот е само техничка ставка.

Торонто е првата франшиза која опстанала на тронот 456 дена, без да ја одбрани титулата, што е предизвикано од одложувањето на „ковид“ сезоната.