ПОЧЕТНА ЕВРОПА Човиќ ја блокира АБА лигата!

Човиќ ја блокира АБА лигата!

сподели
фото: druga.aba-liga.com, Borac/Dusko Radisic

Првиот човек на шампионот Црвена звезда, кој е еден од тројцата овластени потписници, побарал да биде замрзната сметката на регионалното натпреварување, во банката во Загреб.

Во барањето се бара сметката да мирува, со до разрешувањето на правно-имотните односи во АБА лигата. Јадранската лига се наоѓа пред колапс, поради внатрешни интересни судири.