ПОЧЕТНА СВЕТ (ФОТО И ВИДЕО) Човекот што го нацрта и(с)конското забивање на Џордан

(ФОТО И ВИДЕО) Човекот што го нацрта и(с)конското забивање на Џордан

сподели
@KeeganHall

Фотографијата која остава без здив, беше преточена во цртеж, до најситните детали. Креацијата е дело на американскиот уметник, Киган Хол.

На првата фотографија, преземена од официјалниот Твитер профил на авторот на сликата, е конечниот изглед на уметничкото дело за кое биле потребни 250 часа.

На втората фотографија, преземена од официјалниот Твитер протиф на авторот на уметничккото дело, е претставена една фаза од изработката.

Ќе ве потсетиме, се работи за момент од победничкото забивање од линијата за слободни фрлања, на Ол-Стар натпреварот (1998) меѓу Мајкл Џордан и Доминик Вилкинс.