ПОЧЕТНА СП 2019 Богдановиќ меѓу легендите

Богдановиќ меѓу легендите

сподели

Не само што е најдобар поединец на СП гледајќи статистички и според важноста на учинокот, туку на негова страна е и историјата.

Богдан Богдановиќ е првиот со 30 поени и по 5 рецки во други статистички категории, во случајов асистенции и украдени топки, по 1994 година: