ПОЧЕТНА ЕВРОПА Белградската арена во ново европско руво

Белградската арена во ново европско руво

сподели
Фото: Beo Info, B92

Храмот на кошарката во соседна Србија, каде играа двете најтрофејни екипи од престолнината на нашиот северен сосед, добива спектакуларен изгледа пред стартот на новата сезона.

Партизан се откажа од играње во салата „Александар Николиќ“, но Црвена звезда тука ќе ги игра домашните натпревари и дел од евролигашките. Поставени се нови седишта, ложи, подвижни трибини, расвета, климатизација, реконструиран е и таванот.

Капацитетот на новиот Пионир, сега е 8.000 гледачи.