ПОЧЕТНА НБА Авдија ќе биде топ пик на драфтот 2020

Авдија ќе биде топ пик на драфтот 2020

сподели
twitter

По завршувањето на европското првенство до 20 години, на коешто Израел го освои златото на домашен терен, а најдобар играч беше кошаркарот со српско-муслиманско потекло, експертите почнаа да ја најавуваат неговата иднина.

Зуфер Авдија, некогашниот кошаркар на Црвена звезда кој се отсели во Израел и со сопругата која е Израелка го донесе (2001) на свет Дени Авдија, не ни претпоставуваа дека ќе создадат момче на кое му се прогнозира (ESPN) дека ќе биде најмалку меѓу првите 5 избори на НБА тимовите.