ПОЧЕТНА ЕВРОПА АБА избра претседател, Партизан не го признава!

АБА избра претседател, Партизан не го признава!

сподели
ABA

Регионалната лига го постави Зоран Тошковиќ од ФМП за прв човек на организацијата, а белградскиот тим го оцени овој потег како срамен, затоа што тимот од Железник немал уддел во сопственичката структура на натпреварувањето.

Според црно-белите – претседателството на лигата не постои и секој потег на овој нелегален орган нема никаква правна сила, поради што КК Партизан ќе го третира како воздух, а поединци може и да одговараат пред законот.