ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА (ФОТОГАЛЕРИЈА) Најдобрите во македонската кошарка за 2017 година

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Најдобрите во македонската кошарка за 2017 година

сподели

Бурата од годишното собрание на МКФ, за среќа, беше засенета од доделувањето на наградите за најдобрите во македонската кошарка за 2017 година.

This slideshow requires JavaScript.

За жал, во отсуство на најдобриот кошаркар Перо Антиќ кој имаше обврски со својот клуб во АБА лигата. Останатите беа тука ги примат индивидуалните и колективните награди и да си посакаат едни на други уште поуспешна 2018 година.

Специјални благодарници им беа доделени на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје и Агенцијата за млади и спорт.

ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ
Најдобар кошаркар
Перо Антиќ

Најдобра кошаркарка
Јелена Антиќ

Најдобра машка екипа (сениори)
МЗТ Скопје Аеродром

Најдобра женска екипа (сениорки)
Бадел 1862

Најдобра машка екипа (младински)
Вардар

Најдобра женска екипа (младински)
Бадел 1862

Тренер на женска екипа (младински)
Анета Глигорова

Тренер на машка екипа (младински)
Денис Дервишевиќ

Тренер женска екипа (сениорки)
Бранко Андриевски

Тренер машка екипа (сениори)
Љупчо Малинков

Млад кошаркар
Дамјан Крстевски

Млада кошаркарка
Тијана Митрева

Најдобар судија
Алија Феревски