ПОЧЕТНА Светски првенства ФИБА ќе го покрие осигурувањето за кошаркарите

ФИБА ќе го покрие осигурувањето за кошаркарите

сподели

Светската куќа на кошарката објави дека ќе ги сноси трошоците околу осигурувањето за сите играчи, кои што ќе играат во квалификациските натпревари за претстојното светско првенство.

Првиот т.н. прозорец е закажан за ноември, ќе се играат два натпревара, а ФИБА најави дека ќе сноси одговорност за плати кои што се до 2 милиона евра по сезона од играч.