ПОЧЕТНА Младински школи Фестивал на младинска кошарка во организација на Вардар

Фестивал на младинска кошарка во организација на Вардар

сподели

Од 23 до 25 март во Спортско рекреативниот центар „Кале“ ќе се одржи меѓународен турнир за кошаркари до 12 години.

Организатор е Кошаркарскиот клуб Вардар, а ќе учествуваат уште пет екипи од Македонија, Србија и Бугарија.

Ова е трет турнир од Балканската лига откако првите два се одржаа во Ботевград и Пловдив. Вардар е организатор на третиот турнир, а следниот ќе се одржи во Србија.

Вардар е најголемиот расадник на таленти и клуб кој редовно организира и учествува на меѓународни турнири.