ПОЧЕТНА Куп на РМ Тројцата патрони на Купот 2018

Тројцата патрони на Купот 2018

сподели

Од нив зависи се. Нивниот збор е последен. Регуларноста на финалето, историското наследство на Купот, а со тоа и иднината на кошарката.

Не само со овој меч меѓу МЗТ Скопје и Работнички, туку со сите на кои што ја делат правдата, но ОВА е нешто посебно.

Најтрофејниот клуб во нашата кошарка ќе се соочи со актуелниот владетел, гради в гради за трофејот во Купот.

Лажат оние што велат дека ова е небитно натпреварување, затоа што секоја титула вреди колку животот.

Александар Милојевиќ, Игор Митровски и Алија Феревски ќе бидат трите столба на финалето, до сега судењето беше на високо ниво, но така треба и да заврши.

Делегат кај мажите е Терзовски. Кај дамите, четворката е Павлов, Антовски и Панов, а делегат Теофиловски.

Честито и со среќа…

Инаку, патрон во превод значи газда, шеф, столб, заштитник… кој како сака да го сфати…