ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА Пораката на Тони Симиќ, што мора да се прочита

Пораката на Тони Симиќ, што мора да се прочита

сподели
Тони Симиќ

Победите и поразите се составен дел на спортот. Во финалето на У18 шампионатот, екипата на Партизан Водно Санс загуби од МЗТ Скопје Аеродром, но и двата тима се победници.

На тој натпревар победи кошарката, победи фер-плејот, победи публиката што дојде в сала, победија солзите радосници и оние другите. Тоа е спортот, а спортот е повеќе од живот.