ПОЧЕТНА Други репрезентации Повиканите кадетки за пријателски турнир во Русија

Повиканите кадетки за пријателски турнир во Русија

сподели
mkf.mk

Репрезентацијата до 16 години во женска конкуренција кон средината на тековниот месец ќе заминат за Романија на пријателски турнир.

Кадетките ќе тренираат неколку дена в Скопје, а потоа ќе заминат за Клуж-Напока заедно со кадетите кои ќе земат учество на истиот турнир.

Ана Цветковска (фото: Ksz)

Првиот тренинг ќе се одржи на 9. декември (недела) со почеток во 16:00 часот во спортската сала „Независна Македонија“ при ОУ „Невена Георгиева – Дуња“.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ:

Ана Цветковска
Марија Димитријевиќ
Габриела Модева
Елена Пешијоска
Ива Чолакоска
Ангела Белеска
Розе Укоска
Стефанија Цветановска
Глорија Божиновска
Патриција Лазаревска
Ирина Темелковска
Стефани Цветановска
Алев Тахир
Рина Салиу

(преземено од mkf.mk)