ПОЧЕТНА Некатегоризирана Партизан се закани: Излегуваме од АБА лигата…

Партизан се закани: Излегуваме од АБА лигата…

сподели
aba-liga.com

Бурата во регионалното натпреварување од ден на ден е се посилна и полека ги зафаќа сите негови учесници.

Почна со инцидентите во финалната серија, продолжи со соопштенија во кои учесниците се напаѓаа и навредуваа, а последните денови се посериозно се зборува за расформирање на АБА лигата.

Преку соопштение се изјави и Партизан кој се закани дека ќе ја напушти лигата ако не се преземат мерки за санкционирање на оние кои го нарушија интегритетот на лигата, но и ако не се обезбедат регуларни услови за натпреварување.

Интегралното соопштение, на српски јазик, можете да го прочитате на долниот линк.