ПОЧЕТНА Светски првенства НОВА УЛОГА ЗА КОБИ: Глобален амбасадор на кошарката

НОВА УЛОГА ЗА КОБИ: Глобален амбасадор на кошарката

сподели
FIBA

Големата НБА ѕвезда во пензија, добива уште еден ангажман со кој што ќе пропагира за најубавата игра меѓу спортовите.

Брајант е новиот амбасадор на наредното светско првенство, што следната година ќе се одржи во Кина.

Коби Брајан е еден од најпопуларните спортисти и воопшто личности во Кина, што може да се заклучи од бројката на следбеници на социјалните мрежи – 6.84 милиони Кинези.

Ѕвездата на Лејкерс ќе има задача да го промовира првото СП со 32 екипи, приклучувајќи му се на Јао Минг кој што веќе работи на оваа тема.