ПОЧЕТНА ЕВРОПА Некогаш огромен потенцијал, денес боксер – Џентиле исклучен во тепачка!

Некогаш огромен потенцијал, денес боксер – Џентиле исклучен во тепачка!

сподели
legabasket.it

Не беше само тој виновен, за инцидент се потребни (најмалку) двајца, но неговото име ќе се користи во насловите затоа што некогаш ветуваше дека ќе стане еден од најдобрите европски кошаркари, а денес се бори да се врати на тие патеки кон височините. И, патем, има по некој ваков инцидент.

Алесандро Џентиле од Виртус, познат како темпераментен и избувлив карактер и Доминик Сатон и Хорхе Гутиерес од Тренто беа исклучени на мечот меѓу овие две екипи, што заврши со победа на домаќините (82:75).

Еве ја снимката: