ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА МКФ го смени името – ќе се вика Кошаркарска федерација на Северна...

МКФ го смени името – ќе се вика Кошаркарска федерација на Северна Македонија

сподели

Како што беше најавено, сменето е името на Македонската кошаркарска федерација, во согласност со промената на името на државата.

Во иднина, оваа организација ќе го носи името Кошаркарска федерација на Северна Македонија, по препорака на Македонскиот Олимписки Комитет.