ПОЧЕТНА Други репрезентации МКФ ги одреди селекторите на младинските репрезентации

МКФ ги одреди селекторите на младинските репрезентации

сподели
фото: архива (fiba.basketball)

По неколку одржани состаноци, Стручниот Совет донесе одлука за назначување на следните селектори на младинските репрезентации, што во 2019 година ќе учествуваат на европските првенства во Дивизија А и во Дизивија Б:

М20 мажи
Селектор: Дарко Радуловиќ
Помошен тренер: Николче Божиновски
Ментор: Бранко Андриевски

М18 мажи
Селектор: Михаил Наумовски
Помошен тренер: /
Ментор: Александар Петровиќ

М16 мажи
Селектор: Денис Дервишевиќ
Помошен тренер: Александар Ашаданов
Ментор: Марјан Лазовски

М18 жени
Селектор: Игор Гацов
Помошен тренер: Златко Мокров
Ментор: Зоран Балов

М16 жени
Селектор: Виолета Здравковиќ
Помошен тренер: Ведран Белешковски
Ментор: Жаклина Стојановска

(преземено од mkf.mk)