ПОЧЕТНА Во позадина Историјата се повторува? Кошарка на отворено??

Историјата се повторува? Кошарка на отворено??

сподели

Почетоците на кошарката се на отворено, на разни подлоги на кои што тогашните мајстори на оваа прекрасна игра ги покажувале своите вештини, против ривалите и против временските услови.

Денес, кошарката не може да се замисли без паркет и топла зиме, односно климатизирана сала во летниот период.

Австралија е земја на револуцијата, каде што може да се отвори покривот, но мораше да се затвори вратата затоа што натпреварот меѓу Мелбурн и Бризбејн, одигран под ведро небо го гледаа 10.300 посетители на распродадените трибини.