ПОЧЕТНА МАКЕДОНИЈА ИЗБОРИ ВО МКФ: Зелено за пријатели, црвено за непријатели

ИЗБОРИ ВО МКФ: Зелено за пријатели, црвено за непријатели

сподели

Делегатите на Изборното собрание на МКФ ќе гласаат за предводник на македонската кошарка, може да изберат нов, а може да остане и стариот ако добие нов мандат.

Со зелено картонче се гласа за, со црвено против. Вкупно 29 делегати треба да му дадат најмалку 50% + 1 глас, на оној што сакаат да ги води наредните 4 години.