ПОЧЕТНА Други репрезентации Згуснат распоред, во рамките на проектот што ни донесе А-дивизија во У16

Згуснат распоред, во рамките на проектот што ни донесе А-дивизија во У16

сподели
mkf.mk

Националните селекции до 14 години, претстојниот декември ќе учествуваат на вториот меѓународен турнир во рамките на развојниот проект, поздравен од ФИБА, насловен како „Заедно до М16“.

Селекторите Жаклина Стојановска односно Благоја Кечовски ќе тренираат со своите кошаркарки односно кошаркари в Скопје неколку дена.

Жени
15.12.2018 10:00-11:30 19:00-20:30
16.12.2018 09:00-10:30 17:00-18:30
17.12.2018 14:00-15:30

Мажи
15.12.2018 11:30-13:00 20:30-22:00
16.12.2018 10:30-12:30 18:30-20:00
17.12.2018 15:30-17:00

Потоа, ќе заминат за Романија, каде ќе разигруваат со соодветните селекции на Косово, Турција, Бугарија како и домаќинот Романија.

Тренинзите ќе се одржуваат во спортската сала „Кале“ (мала сала), а списокот на повикани кошаркарки и кошаркари е следниот:

СПИСОК НА КОШАРКАРКИ ПОВИКАНИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА ДО 14 ГОДИНИ

Нина Зафирова Stella Azzurra – Roma
Тамара Гилева La Mercede Basket – Alghero
Дева Глигорова БАДЕЛ 1862 – СКОПЈЕ
Ања Даниловска БАДЕЛ 1862 – СКОПЈЕ
Елиана Граматикова БАДЕЛ 1862 – СКОПЈЕ
Мартина Маркоска БАДЕЛ 1862 – СКОПЈЕ
Мартина Блажевска БАДЕЛ 1862 – СКОПЈЕ
Ана Ангеловска К. ПАЛАНКА – К. ПАЛАНКА
Ксенија Петревска К. ПАЛАНКА – К. ПАЛАНКА
Михаела Алексовска К. ПАЛАНКА – К. ПАЛАНКА
Катерина Бицеска СТРУГА 2009 – СТРУГА|
Мила Вељаноска СТРУГА 2009 – СТРУГА
Христина Ставревска ПЕЛИСТЕР – БИТОЛА
Ивана Вељковиќ ПЕЛИСТЕР – БИТОЛА
Лиле Миткова ТРОКАЛ – КАВАДАРЦИ
Eлена Ангеловска КЛУБСКИ – ДЕЛЧЕВО
Марија Николов ПРОБАСКЕТ – ПРОБИШТИП
Софија Гоговска ПРОБАСКЕТ – ПРОБИШТИП

СПИСОК НА КОШАРКАРИ ПОВИКАНИ ЗА СЕЛЕКЦИЈА ДО 14 ГОДИНИ

Петар Башоски КК Партизан Мулти Шпед
Марко Трипуноски КК Партизан Мулти Шпед
Мартин Оровчанец КК Вардар
Теодор Гудев КК Ролинг Струмица
Лука Џинес КК Струмица
Виктор Стојковски КК Партизан Мулти Шпед
Теодор Симиќ КК Барселона
Ненад Благоевски КК Академија ФМП
Ненад Јовановиќ Stella Azzurra – Roma
Христијан Тодороски КК Мега Прилеп
Бојан Стојановски КК МЗТ Скопје Аеродром
Стефан Дуковски КК Феникс 2010
Андреј Томевски КК Дино Баскет Кочани
Рубин Стефанов Rimini Crabs
Никола Арсовски КК Вардар
Дарко Крстевски КК Куманово
Теодор Добревски КК Работнички
Петар Бошалески КК АВ Охрид