ПОЧЕТНА Евролига Доаѓаат од НБА, да ја размрдаат Европа

Доаѓаат од НБА, да ја размрдаат Европа

сподели
euroleague.net

Летото ќе биде бурно на пазарот, на кошаркарскиот штанд на Стариот континент. Ќе се купува на големо, од квалитетно – поквалитетно.

Многу најави за трансфери од најдобрата конкуренција, кои што доаѓаат или се враќаат во потрага по поголема минутажа.

Најзвучни се имињата:

Милош Теодосиќ
Екпе Удо
Џимер Фредет
Донатас Монтејунас
Меџри Салах
Бред Ванамејкер
Даниел Таис
Алекс Абринес

euroleague.net

Нема потврда за ниту еден од овие кошаркари, кои што се споменати, дека доаѓа со сигурност во некој до тимовите Евролига, но сите се или стануваат слободни агенти.

Има најава и за заминувања во спротивен правец, на што се научивме последниве 30-тина години, најдобрите европски играчи да си ја бараат среќата во НБА.

euroleague.net

Но, порастот на возбудата во натпреварувањето под капата на УЛЕБ, однонсо формирањето на африканската НБА лига, се мотивите што не брзаат да заклучиме:

Кратко време не дели од формирањето на европска НБА дивизија, затоа се почесто ќе се случува дисперзија на квалитетот, со плима и осека преку Атлантикот.