ПОЧЕТНА Во позадина (ВИДЕО) И ова го има во кошарката: Се степаа тренерите на Ортез...

(ВИДЕО) И ова го има во кошарката: Се степаа тренерите на Ортез и Шалон

сподели

Француското првенство донесе драма која ретко се гледа на кошаркарските терени. Ортез го победи Шалон со 101:96, но завршувањето на натпреварот не значеше крај на возбудувањата.

При поздравувањето, тренерите на двете екипи Жан Дени Шуле и Лоран Вила си разменија груби зборови, дури малку и се турнаа.

Тоа го изнервира помошникот на Вила кој дојде до Шуле и го фати за врат. Другите членови на стручните штабови и кошаркарите на двете екипи мораа да реагираат за да не дојде до посериозен инцидент.